Jó tudni...

Szín:
Első lépésként azt kell eldöntened, milyen színű ruhát szeretnél. Vannak a klasszikus fehér ruhák, és vannak a színesek: ezek már a halványabb ekrü árnyalattól a sötétebb színek felé is eltolódhatnak, esetleg a fehér ruhát lehet még színes elemekkel különlegesebbé tenni. Ilyen lehet egy fehér ruha fekete övvel. Ez a megoldás most kezd elterjedni a nyugati divatnak megfelelően.

Fazon:
Nagyon fontos kérdés az is, hogy milyen fazonú ruhát szeretnél magadnak? Ebben nem könnyű dönteni, mert nagyon sokféle fazon van:


- A vonalú, azaz Princess fazon:
Ez népszerű fazon, mert testalkattól függetlenül szinte mindenkinek jól áll. Jellemzője, hogy a felsőtesthez hozzásimul, és deréktól lefelé bővül a szoknya része: ezzel érik el, hogy optikailag magasabbnak hat benne az ember.

- Királynős fazon:
Talán ez leginkább az a ruha, ami a képzeletünkben él a klasszikus menyasszonyi ruháról. Nagy, leomló szoknya, felsőtesthez hozzásimuló felsőrész – mindez elegáns megjelenést kölcsönöz. Ez a fazon is nagyon jól áll sokaknak, elrejti a szélesebb csípőt, és vékonyítja a derekat.

- Sellő fazon:
Fő jellemzője a térd vonaláig szűk szabásvonal, majd térdtől való bővülése a ruhának. Ez a fazon végig követi a test vonalát, kihangsúlyozva a melleket, a derekat és a csípőt. Ez a fazon a vékonyabb menyasszonyok lehet előnyös választás.

- Empire fazon:
Ez a fazon a mell vonaláig szűk, majd onnantól bővül a szoknya része. A mell és a nyak kap hangsúlyt, ezért a vastagabb derekat jól elrejti.

Ezen kívül jó, ha tudni, hogy az uszálytól nem kell megijedni, azt nagyon egyszerűen fel lehet csatolni, szinte észrevétlen marad, ha nincs kiengedve.

Miután az alap elképzelések kialakultak, van egy irányvonal, amin el tudunk indulni. Több ruhát is fel kell próbálni, hogy kialakuljon annak a modellnek a képe, ami megtestesíti mindazt, amiről álmodtál. Ez egy nagyon kellemes érzés, amikor ott állsz a tükör előtt, és beleszeretsz a ruhába! Abba ruhába, amiben a Párod örök hűséget fog Neked fogadni!